Köp inte skinnjackan på Rea

Alla lockas vi av att köpa billiga kläder. Det är en skön känsla när man gjort ett fynd. Kanske köpt något där ordinariepris var dubbelt så högt som vad man idag fick betala. Ellos är ett av de företag där det alltid finns en outletavdelning med kraftigt rabatterade priser. Den som vill spara pengar hos just det företaget bör i första hand titta efter kläder där och sedan använda rabattkoder för att pressa priset ytterligare.

Men det inte alltid man bör gå den vägen. Att en vara har kostat betydligt mer betyder egentligen ingenting. Det finns flera företag som sätter ett högre pris just för att ha möjligheten att ge kraftig rabatt. För det andra bör man i första hand köpa det man behöver – inte det som är billigt. När det kommer till underkläder och enklare plagg så kan man väll titta på priset i första hand. Men när det kommer till kvalité och plagg som ska hålla i flera år så ska knappast rabatter och nedsatta priser vara avgörande. Därav titeln på detta blogginlägg ”Köp inte skinnjackan på Rea”.

En skinnjacka håller i väldigt många år om det är bra kvalité och man vårdar den. Man ska alltså trivas i den bra många fler månader än en enkel sommarjacka som håller en eller två säsonger. Det är det värt att betala för. Den som söker på ”Skinnjacka Herr” för att hitta vilka butiker som säljer dessa jackor kommer få upp en hel del företag inom denna bransch. Välj och vraka, titta och önska. Välj ut vilka du vill ha utifrån hur de ser ut och dess kvalité – sen kommer prisfrågan. Har man landat i att man vill ha tre jackor så kan priset få avgöra vilken av dessa tre. Men tidigare än så bör det inte vara en prisfråga.

När man jämför jackorna får man även komma ihåg att jämföra priset efter vissa rabatter. Har man exempelvis en rabattkod som ger 20% på dyraste varan blir ju en skinnjacka betydligt billigare då det oftast är den dyraste varan man köper i en klädbutik. Men oavsett om man besöker en eller fem butiker online innan man bestämmer sig så ska man inte låta priset avgöra i första hand. Det brukar bara slå tillbaka i längden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>