Märk din kläder enkelt

Vilka namnband som passar bäst beror på vilka tyger man ska fästa namnbanden på och vad kläderna skall användas till. Namnband som man fäster med ett vanligt strykjärn, är väldigt praktiska och fästs på nolltid. De tar cirka 10-15 att fästa med ett helt vanligt strykjärn. Namnband som man fäster med strykjärn, sitter ganska hårt fast och kommer inte bort även vid flitig användning. Man kan märka alla sorters kläder, och det blir inga sömmar kvar i tyget. Strykmärken lossnar inte i tvättmaskin, men de är inte riktigt lika hållbara som de vävda namnbanden.

Vävda namnband

Vävda namnband syr man fast för hand eller med en symaskin, och tar därför lite längre tid att fästa. Man kan till exempel fästa dem på lappen som sitter vidnacken. Ifall man inte vill sy fast något i sina nya kläder, lönar det sig att använda de namnband som man fäster med strykjärn. Vävda namnband är väldigt stryktåliga och passar på alla olika sorters tyger och textiler. De färgar inte heller av sig och är tillverkade av material som inte irriterar huden.

Många olika stilar

Vilken typ av namnband det lönar sig att använda, beror på vilket sorts klädesplagg man ska använda det på. Är man ute efter att snygga upp sina kläder kan man använda sig av vävda namnband. Med all de olika färgerna, fonterna och stilarna som det finns att välja mellan, kan man lätt och smidigt ge sina kläder ett helt nytt utseende. Om kläderna vid något skede skall ges vidare eller säljas, kan det vara smart att använda de namnbanden som fästs med strykjärn eftersom de är lättare att ta bort och inte lämnar några synliga märken. Ifall man vill märka sina barns kläder, och inte har tid att sy fast namnband på varenda strumpa, lönar det sig att använda strykmärken. Strykmärken passar också bra ifall man till exempel skall märka gummistövlar. Något som man skall komma ihåg med namnband är placeringen. Ifall man lägger namnband på insidan av plagget, kan det i värsta fall börja skava. Här hittar du namnband av högsta kvalitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>