Vilken rabattkod är bäst för dig?

Då Ellos troligtvis är det klädföretag som erbjuder mest olika rabattkoder gäller det att ha huvudet på skaft för att räkna ut vilken som är bäst att använda. Vi ska ta ett exempel här:
40% på dyraste varan: Alltid bäst om man bara köper en enda vara. Får man möjligheten att använda en sådan rabattkod är det lika bra att köpa någon dyrare produkt. Kanske någon från deras elektronikavdelning som en läsplatta eller dator.
20% på allt: Denna rabatt är bäst att utnyttja om man köper många saker som har ungefär samma pris. Som ett exempel om man köper 10 produkter som alla kostar ca 100kr. Då får man 200kr rabatt med denna kod men bara 40kr rabatt om man använt den ovan. Har man inte någon enskild produkt som kostar mycket eller om man köper för en stor summa sammanlagt kan denna vara bäst.
Få påslakan på köpet: Här är frågan först – behöver du lakan. Om så är fallet så är den bäst att utnyttja vid köp på låg summa. Eftersom man får med påslakanet oavsett summa så blir den lönsammast om man köper för bara någon hundring. Att köpa för 200kr och få ett påslakanset värt 150 blir bra rabatt. Handlar man för större summa är det billigare att ta någon av de ovan nämnda rabatterna och i så fall köpa till ett par lakan.
Få 200kr rabatt för varje 700kr du köper för: Detta är exakt samma sak som att få 28% på allt. Men med nackdelen att rabatten bara aktiveras om man går över 700,1400 osv. Det är en bättre rabattsats än 20% på allt men blir inte lönsam om man exempelvis köper för 1399:-. Då blir rabatten bara 14,2%. Det gäller alltså att handla precis över brytpunkten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>